Yüzmenin Faydaları

Yüzmenin faydaları

Egzersiz yapmak vücut sağlığı açısından çok önemlidir. Hangi tür (koşu, bisiklet, yürüyüş) olursa olsun, hareketsiz kalmak yerine egzersiz yapmalı, vücudunuzu çalıştırmalısınız. Ancak yüzmenin diğer tüm egzersizlerden daha faydalı olduğu birçok otorite tarafından kanıtlanmıştır.

  • 1- Yüzme, fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olur.
    Yüzerek geçirdiğiniz 30 dakika içerisinde, 350-400 kalori yakarsınız. Yürüyüş ve koşu gibi sıkıcı egzersizler ile harcadığınız kalorinin belki de daha fazlasını, yüzerek daha eğlenceli bir şekilde harcamış olursunuz.
  • 2- Yüzme, ruh halinizi olumlu yönde etkiler, stres atmanızı sağlar.
    Yoğun ve stresli bir günün ardından yapacağınız yüzme aktivitesi rahatlamanıza yardımcı olur. Düzenli bir şekilde yüzen kişilerin, aşırı öfke ve depresyona daha az eğilimli olmaları görülmüştür.
  • 3- Yüzme, kaslarınızı güçlendirir, vücuttaki tüm kasların çalışmasını sağlar.
    Suyun direnci, havadan yaklaşık 40 kat daha fazladır. Bu yüzden yüzmek, diğer sporlara göre kaslarınızın daha fazla çalışmasını sağlar. Yüzme, aynı zamanda esnekliği arttırır, vücut denge ve duruşunun iyileştirilmesini sağlar.
  • 4- Yüzme, daha az sakatlanma riski ile egzersiz yapmanızı sağlar.
    Yüzerken, vücut ağırlığınızın yaklaşık %10'unu taşırsınız. Bu hareket kolaylığı, kemikler, eklemler ve kaslarda daha az zorlanmayı sağlar. Yüzmede sakatlanma ve yaralanma ihtimaliniz, diğer pek çok egzersiz türünden daha düşüktür.
  • 5- Yüzme, uyku problemi yaşayan kişiler için mükemmel bir egzersizdir.
    Yapılan birçok araştırmaya göre, yüzme sırasında, yoğun efor sarfeden kişilerin, normal insanlara oranla daha iyi ve kaliteli bir uyku çektikleri kanıtlanmıştır.
  • 6- Yüzme, hastalık riskini düşürür.
    Yüzme, her yönden mükemmel bir egzersizdir. Yüzme, kan şekerini, kan basıncını ve kandaki kötü kolesterol seviyelerini düşürür. Düzenli olarak yüzen kişilerin, diyabet, kalp hastalığı ve felç gibi hastalıklara yakalanma oranı daha düşüktür.
  • 7- Yüzme, herkese açık bir egzersizdir.
    Yüzmek için, herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Yeni doğan bebeklerden tutun, 80 yaşındaki kişiler tarafından bile yapılabilir. Yüzme, hamile bayanlar, bacak, bel ve sırt ağrısı çeken, fiziksel olarak zorlanan kişiler için mükemmel bir spordur.
  • 8- Yüzme ile nefes almanızı iyileştirebilirsiniz.
    Yüzme, akciğerleri güçlendirir ve dayanıklılığını arttırır. Nefes alma tekniklerinizin gelişmesine yardımcı olur. Yüzme, astım gibi kronik akciğer rahatsızlığı olan insanlar için mükemmel bir spordur.
Mustafa Mutlu

Yüzme dersleri hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mustafa Mutlu : 0536 840 55 86 - 0542 303 70 70